Az Akcentáról

Az AKCENTA CZ, a.s. (részvénytársaság), egy cseh tulajdonban lévő, devizakereskedelemre szakosodott pénzintézet, amelyet 1997-ben alapítottak, több mint 24 millió cseh korona alaptőkével. Vállalkozói tevékenysége  a devizakereskedelemre, valamint a hazai és külföldi fizetési forgalom bonyolítására szakosodott.
A cég székhelye Prágában található, devizakereskedelmi tevékenységét Hradec Kralovei devizaszolgáltatási központjában  végzi. Tevékenységünket a Cseh Nemzeti Bank (továbbiakban: CNB) devizaengedélyével végezzük, spot (azonnali) és határidős,  készpénz nélküli devizakereskedelmet biztosítunk, devizaváltást bonyolítunk a hazai és külföldi fizetési forgalomban résztvevő partnereink részére. Mindemellett értékpapírokkal való kereskedésre vonatkozó engedéllyel is rendelkezünk, amely feljogosít bennünket forwad ügyletek teljesítésére.

Az AKCENTA CZ, a.s. az AKCENTA CSOPORT tagja, amely a Közép-európai piacon a következő területeken folytatja tevékenységét: devizakereskedés,  energia kereskedés, banki szolgáltatások nyújtása betétek, illetve hitelek formájában.

Célunk, hogy személyre szabott konstrukcióinkkal minden ügyfelünk számára megtaláljuk a legkedvezőbb, legolcsóbb megoldásokat, és ezáltal biztosítsuk az egyszerű, biztonságos és kockázatmentes pénzforgalmat.

Az Akcenta csoportot három különálló egység alkotja:

Akcenta CZ, a.s. – devizakereskedés
Akcenta Energia, a.s. – villamosenergia-kereskedés
Akcenta takarítási és hitelszövetkezet – pénzügyi szolgáltató